مراسم روز ملی کشتی با حضور وزیر ورزش و جوانان و شماری از پیشکسوتان و قهرمانان بزرگ این رشته برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، همزمان با پنجم شهریورماه، زادروز جهان پهلوان تختی و روز ملی کشتی، مراسم بزرگداشت استاد منصور برزگر پیشکسوت برجسته کشتی و نیز تجلیل از مدالآوران این رشته در المپیک 2024 با حضور دکتر احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، برگزار شد.
دنیامالی: برای تحول به ورزش آمدم
وزیر ورزش و جوانان در این مراسم گفت: افتخار دارم در اولین جلسه در خدمت خانواده کشتی هستم. امروز روز مهمی برای ورزش کشور است. من خودم کشتی را با بزرگان این رشته که اکنون در سالن هستند شناختم و در دورهای نیز در کشتی شاگردی کردم.
دنیامالی درخصوص اهمیت و جایگاه کشتی ایران در دنیا گفت: من ۱۵ سال در فدراسیون جهانی عضو هیات رییسه بودم و میدانم که کشتی ایران در جهان چه اعتباری دارد و حتی مال ایران است. ما چهار سال دیگر در المپیک هستیم و کشتی میتواند تاریخی نتیجه بگیرد. هر چند که آمریکا صاحب کشتی است و البته میزبان.
وی درباره عملکرد علیرضا دبیر در فدراسیون کشتی گفت: من سابقه طولانی دوستی با دبیر دارم و او را خوب میشناسم. او صراحت لهجه دارد و شاید خیلی را برنجاند اما مشخص میشود حرف درستی میزند. علیرضا دبیر برای کار وقت میگذارد و به دنبال اول شدن در مدیریت است و این مجموعه نیز نمونه کار او است. در شورای شهر نیز اینگونه بود.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: در شورای شهر یک نفر گفت من به این نتیجه رسیدم دبیر و دنیامالی اگر بخواهند طرحی مصوب شود؛ میشود و اگر نخواهند نمیشود. او وقتی کاری را شروع میکند میخواهد اول باشد. این روحیه را باید در ورزش تعمیم دهیم. اگر این مجموعه را نگاه کنیم میبینیم از هر نظر تکمیل است. ما باید از نرم افزار و هوش مصنوعی در ورزش استفاده کنیم. کشتی هم باید پیشتاز باشد و نسخه برای دنیا بنویسد.
دنیامالی با بیان اینکه برای ایجاد تحول در این وزارتخانه حضور یافته است، اظهار کرد: چند دولت به من پیشنهاد دادند و نپذیرفتم و اگر الان اینجا هستم به خاطر عزیزی بود که نتوانستم پاسخ منفی بدهم. من برای تحول آمدم و رقابت را دوست دارم و برای اعتلای کشورم تلاش میکنم. تلاش خواهیم کرد تا در بازیهای آسیایی 2026 و المپیک ۲۰۲۸ بهترین نتیجه را بگیریم.
یکی از برنامههای ما تکریم جایگاه پیشکسوتان است
وی با تاکید به این مساله که نباید امید ورزش کشور در المپیک به چند رشته ورزشی محدود شود، گفت: کشتی و تکواندو در المپیک نتیجه خوب گرفتند اما این درست نیست تمام امید ما به چند رشته باشد. یکی از برنامههای ما تکریم جایگاه پیشکسوتان است و تلاش خواهم کرد تا شرایط بهتری برای آنان فراهم شود.
وزیر ورزش و جوانان با تمجید از پیشکسوتان گفت: ما بابت حقوق ناچیز صندوق قهرمانان، شرمنده پیشکسوتان هستیم. تمام سعیام را میکنم حقوق متناسب با پیشکسوتان به ایشان داده شود. این حقوق اصلا در شأنشان نیست و هر چه به آنها بدهیم کم است. پیشکسوتان ما را بینیاز از تذکر ندانند. سعی میکنم خیلی بیشتر بشنوم تا این که حرف بزنم.
دنیامالی ادامه داد: این قول را میدهم تحول جدی در ورزش ایران ایجاد کنم. مطمئن باشید فضای بینالمللی را متاثر میکنیم. علیرضا دبیر آرزوهای بلندی دارد و امیدوارم شاهد برآورده شدن آرزوهای او در المپیک بعدی باشیم. واقعا اهالی ورزش باید قدر همدیگر را بدانند. باید تغییر نسل بدهیم و جای ما برای انتقال تجربه به مدیران جوان مثل علیرضا دبیر که در کشور زیاد هستند باشد. الان در خیلی از فدراسیونها از نظر فنی خیلی آدم داریم.
وی افزود: من با عباس جدیدی که اینجاست نیز خاطرات زیادی دارم و از او خیلی چیزها را یاد گرفتم. توفیقی برای من بود که با ورزشیها در شورا کار کردم. امیدوارم روزهای خوبی را برای ورزش ایران رقم بزنیم.
دبیر: طرح جامع فدراسیون کشتی تا المپیک ۲۰۲۸ نوشته شده است
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی نیز در این مراسم گفت: افتخار آشنایی با آقای دنیامالی را از سالها پیش دارم و همیشه از تجارب ایشان برای توسعه کارها استفاده کردم.
وی افزود: طرح جامع فدراسیون کشتی تا المپیک ۲۰۲۸ نوشته شده و همه برنامهها را طبق این طرح جامع به پیش میبریم. اقدامات عمرانی زیادی در چند سال گذشته برای کشتی انجام شده که همه این اقدامات در جهت توسعه رشته اول کشور بوده است.
برزگر: ما در کشتی باید به دنبال واژه پهلوانی باشیم
منصور برزگر نیز در این مراسم گفت: از فدراسیون کشتی برای برگزاری این مراسم قدردانی میکنم. امروز شاهد تجلیل از مدالآوران المپیک خواهیم بود، قهرمانان ما در این رقابتها عالی بودند و توانستند در حد توان نتیجه بگیرند.
وی افزود: امروز از کتاب من رونمایی خواهد شد؛ این اتفاق تنها به خاطر بنده نیست بلکه ایجاد انگیزه خواهد شد برای قهرمانان امروز که بدانند برای رسیدن به قله های افتخار باید سختیهای زیادی کشید.
برزگر با بیان اینکه پهلوانی سنت و مرام همه ما ایرانیها است و باید در همه مراحل زندگی پهلوانی را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم، گفت: ما در کشتی باید به دنبال واژه پهلوانی باشیم. باید بدانیم که جهان پهلوان تختی چطور بعد از گذشت سالها هنوز نام و یادش در دل همه مردم زنده است.
در این مراسم سید محمد شروین اسبقیان معاون فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، برنا فیروزی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان، شماری از پیشکسوتان کشتی از جمله منصور برزگر، علیرضا حیدری، علی اکبر حیدری، ابراهیم جوادی، عباس جدیدی، حسن رنگرز، پژمان درستکار و مدال آوران المپیک حسن یزدانی، امین میرزازاده، امیرحسین زارع، رحمان عموزاد، سعید اسماعیلی و امیرعلی آذرپیرا حضور داشتند.
همچنین در حاشیه این مراسم از کتاب استاد منصور برزگر با عنوان « برزگر، زندگی در تلاطم همیشگی» رونمایی شد.